április 19 2016 0comment
Befektetés megtervezése

Befektetés megtervezése

A napelemekre való kereslet a 2009-es évektől kezdően egyre növekvő tendenciát mutat, mely a piaci árakat a vevők javára alakította az elmúlt években.  A növekvő piaci keresletek hatására a napelemek előállítási technológiái egyre fejlettebbé váltak, és egyre nagyobb mértékben szaporodtak el a napelem gyártók világszerte. A piacon egyre nagyobb konkurenciát jelentettek a nyugati előállítóknak az egyre nagyobb számban megjelenő távol keleti napelem-gyártók, mely verseny hatására elérhetőbb áron juthatnak a vásárlók hozzá a napelemekhez.

A befektetés megtérül!

A folyamatos piaci versenynek köszönhetően a fogyasztók nem csak a termék árában érezhetnek pozitív változásokat, hanem a napelemek technológiájának fejlődésével is. A mostani napelemek egyre megbízhatóbbak és teljesítményük is nagyobb elődjeikhez képest.

Egy napelem vásárlása komoly, hosszú távú beruházás, amely akár 30 évig is képes kiszolgálni minket és olcsó villamos energiát biztosítani.  Azonban nem szabad feledni a megterülési időt, mint egyik legfontosabb szempont a döntésünk meghozatalában. A napelem beruházásának költségeinek kalkulálásakor egy komplett rendszert kell vizsgálni, mely rendszer három elengedhetetlen részből tevődik össze:

  • napelem
  • inverter
  • egyéb kiegészítő szolgáltatások és termékek

A napelem beruházásnál az alábbi kiegészítő szolgáltatásokkal és termékekkel kell kalkulálnunk:

  • Telepítési munkálatok költségei
  • Áramszolgáltatói ügyintézés díjai
  • Garancia, mely magába foglalja mind a telepítési munkálatokra vállalt, mind az inverterre vállalt garanciát
  • Tartószerkezet felépítése, célszerű rozsdamentes és minőségi anyagokat választani
  • Kiegészítő elektromos eszközök, mint például kapcsolók, levezetők

 Összességében elmondhatjuk, hogy bár egy napelemes rendszer kiépítését pénzügyileg körültekintően és alaposan meg kell tervezni, ám megfelelő szakemberi gárdával és hozzáértéssel megtámogatva egy hosszú távon kiszámítható és adómentes hozamot biztosító beruházás gazdagodhatunk.

Write a Reply or Comment