REC TwinPeak 285W

Megérkezett legújabb napelemünk, a REC TwinPeak 285Wp polikristályos modul
– Új technológia
– Maximális teljesítmény
– Hosszú élettartam

Angol nyelvű adatlap:
PDF termékkatalógus

Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

REC TwinPeak 285 Wp

A skandináv REC Solar társaság bemutatja a REC „TWINPEAK“ nevű új fotovoltaikus panelt, amely a maximális teljesítményt és hosszú élettartamot biztosító innovatív megoldások egész sorát rejti magában.

A REC TwinPeak új szolár panel innovatív módon elrendezett elemekkel (cellákkal) és az azok gyártására vonatkozó új technológiával rendelkezik, amely akár 290 Wp-re is növeli a polikristályos panelek teljesítményét. Az új REC TwinPeak panelek technológiai újításainak együttese azt eredményezi, hogy a REC PE sorozathoz tartozó jelenlegi panellel egybevetve 10 Wp-vel növekszik a teljesítmény.

A szokványos szolár panelekkel összevetve a REC TwinPeak leginkább magában a fotovoltaikus elem szerkezetében különbözik. Az új elem a 156 x 156 mm-es standard elemből indul ki, amelyet két egyforma nagyságú darabra osztottak (156 x 78 mm). Ily módon a panelen 120 darab feleakkora cella helyezhető el.

A panel így két „twin” szekcióra osztott – hatvan elemmel, amelyeket húsz-húsz elemenként három sorozatba kapcsoltak. E két szekciót ezt követően középtengelyükben párhuzamosan összekötik, miáltal százhúsz elemmel bíró panel jön létre (1. kép).

A panel innovatív szerkezetét további technológiai újításokkal egészítették ki:

– PERC (az elem hátoldalának passziválásaként ismert Passivated Emitter Rear Cell);

– négy gyűjtősínes (bus-bar) elemek;

– az elem hátoldalának közepén elhelyezett, osztott junction box, azaz elosztó doboz.

Kinek hasznos a REC TwinPeak panel?

Az új fotovoltaikus panelnek a felület egy egységére számított nagyobb teljesítményét és nagyobb hatékonyságát nyilván azok az ügyfelek üdvözlik majd, akik maximális energiahozamot akarnak nyerni kis felületekből. Olyan tetőtéri telepítések lesznek tipikusak, amelyek esetében helyszűke van, és olyan az árnyékolás, amely napközben a Napnak az égbolton megtett útja szerint változik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„REC TwinPeak 285W” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük