Ismertető anyag:

Technológiai háttér

Fontos tudni, hogy a világ legnagyobb piaca jelenleg Kína és mára a napelemes panelek és inverterek fejlesztőinek és gyártóinak zöme is kínai cég. Ezen cégek stabilitásának szempontjából a legfontosabb tényezők egyfelől a kínai piacon elfoglalt pozíciójuk, másfelől a technikai élvonalban betöltött szerepük, az ezzel járó stratégiai jelentőségű állami elismertséggel együtt. Szerencsére a SAJ mindkét területen kiemelkedően teljesít:
A tőzsdei jelentések alapján a SAJ 2016-ra a lakossági inverterek piacán Kínában a 3. legnagyobb hazai szállítóvá nőtte ki magát!
A SAJ Electric elnyerte a 10 vezető nemzeti márka díját („2015-2016 Top 10 National Brands in the Chinese Low-voltage Inverter Market”) az alacsonyfeszültségű inverterek kínai piacán, elismerve a cég kiemelkedő fejlesztési és újítási tevékenységét.
A cég három egymást követő évben is elnyerte a Trinasolar és a BJX szaklap által közösen kiírt BJX CUP versenyének fődíját a top 10 inverter gyártók között.
2015-ben az AsiaSolar PV konferencián a cég elnyerte a szakmától a leginnovatívabb ázsiai napelemes gyártó címet.
A cég 2016-ban stratégiai együttműködést írt
alá a TÜV Rheiland céggel. A TÜV innentől
kezdve nem csupán bevizsgálja és tanúsítja a
cég termékeit, hanem a fejlesztések jövőbeni
irányának meghatározásában és szakmai
támogatásában is szerepet fog vállalni.
A SAJ és a vezető tanúsító szervezetek jó
kapcsolata amúgy is régre nyúlik vissza. A TÜV
2011-ben bevizsgálta a cég egész
gyártástechnológiáját, megadva annak a
Hitelesített Gyártó (Witnessed Manufacturer)
címet. A SAJ innentől kezdve saját laboratóriumában maga végezheti el a TÜV, CE, EC61727 és IEC62116 szabványok által előírt termékteszteket, amiket végül egyenesen a TÜV Rheiland hitelesít, automatikusan kiterjesztve a Tanúsítványok érvényességét az európai, Észak-amerikai és Ausztrál területekre.
A SAJ gyártását emellett 2011-ben még az Intertek, 2015-ben pedig a Bureau Veritas nemzetközi tanúsító szervezetek is bevizsgálták, megadva annak a hitelesített kihelyezett laboratórium („Authorized Satellite Laboratory”) címet.

A SAJ inverterei ízig-vérig nemzetközi megoldások, amik a legmegbízhatóbb komponenseket tartalmazzák:

Különleges megoldások és referenciák

A SAJ innovációs hátterének köszönhetően kiemelkedően komplex megoldások megvalósítására is alkalmas. Egyik ilyen referenciájuk a Tibeti Autonóm Kormányzóság területén fekvő Yading nemzeti park napelemes vízátemelő szivattyú rendszere. A 160kW-nyi napelemmel és három inverterrel táplált rendszer Kína legnagyobb teljesen automatizált vízátemelő rendszere.